Azijské Kuřecí Ragu S Cizrnou

Světlý
Střední
Nízký

Příprava

Ve středně velkém hrnci zahřejeme olej. Kuřecí stehna nakrájíme, osolíme a opepříme. V hrnci důkladně osmahneme maso, pak je vyndáme z hrnce a odložíme bokem. Olej necháme trochu vychladnout, následně v ní do měkka osmahneme na jemno nakrájenou cibuli a česnek. přidáme římský kmín, bobkový list a rajčatový protlak a dál dusíme do té doby, než rajčatový protlak zhnědne (ale nepřipálí se). Mezitím dochutíme malým množstvím skořice a podle chuti přidáme drcené chilli papričky. Maso dáme zpět do hrnce a zalijeme vodou. Osolíme, opepříme a pod poklicí dusíme asi 20-25 minut, než nám maso úplně změkne. Maso opět vyndáme z hrnce, přidáme do hrnce cizrnu, zvýšíme teplotu a takto vaříme 5 minut. Mezitím maso obereme z kostí a přendáme do hrnce společně s nakrájenými kapiemi. Vaříme jenom do té doby, než se papriky scvrknou, mezitím dochutíme citrónovou šťávou a solí. Před podáváním posypeme petrželovou ňatí.

zpět na seznam