Argentinské Alfajores – Sušenky

Světlý
Střední
Hodně

Příprava

Máslo vyšleháme společně s cukrem do pěny, poté do této směsi přidáme vaječné žloutky, koňak a vanilku a přidáme nastrouhanou citronovou kůru. Zapracujeme do toho předem připravenou směs mouky s práškem na pečení. Těsto zabalíme do fólie a necháme v lednici odpočinout 1-2 hodiny. Těsto vyválíme, vykrojíme z něho malé kroužky, které vložíme do trouby, kde je pečeme na 180 stupních cca 8-12 minut dozlatova. Délka celkového pečení samozřejmě záleží na velikosti kroužků. Vyndáme je z trouby, necháme vychladnout a poté je slepíme dohromady karamelizovaným kokosovým mlékem, po stranách (po celém obvodu) je obalíme v nastrouhaném kokosu.

Foto: Katalin Sándor

zpět na seznam