Vyhledávání receptů

  1. Palócká polévka se skopovými knedlíčky

    Palócká polévka se skopovými knedlíčky

    Najemno nakrájenou cibulku osmahneme na troše oleje. zaprášíme červenou paprikou a potom podlijeme vodou. Přidáme nasekaný česnek, bobkový list, osolíme a opepříme. Dvakrát až...

  2. Domácí husí stehna s pohankovou kaší a slaninovými rolkami plněnými sušenými švestkami

    Očištěná husí stehna vaříme asi půldruhé hodiny v masovém vývaru. Potom je vložíme do pekáče, zalijeme husím sádlem, vývarem a Egri Bikavérem, načež pekáč zasuneme do trouby, kde...

  3. Dort Gundel - Budapest

    Vaječné žloutky si utřeme s 2,5 dkg krystalového cukru a zbylých 7,5 dkg krystalového cukru přimícháme do bílků, ze kterých si ušleháme sníh. Ke žloutkům přidáme roztopenou...

  4. Dort ze smetanového sýra mascarpone s bílou čokoládou a polevou z brusinek a pomerančů

    Nejprve si smícháme mleté sušenky, máslo, smetanu a nahrubo roztlučené arašídy. Tuto hmotu pak rovnoměrně rozmístíme na dno formy na pečení dortů. Želatinu necháme rozpustit v...

  5. Dýňová krémová polévka s husími játry, provoněná burgundskými lanýži

    Obě dýně rozkrojíme podélně na dvě poloviny a upečeme je při teplotě 160 °C. Rozehřejeme si máslo a zpěníme na něm mouku. Potom k mouce za stálého míchání přilijeme mléko. Z...

  6. Èervené zelí s kaštany a zeleninovęm karbanátkem

    Èervené zelí nakrájíme a mírnì orestujeme na oleji. Podlijeme vodou, okoűeníme a zaèneme dusit. Do dušeného zelí vhodíme peèené kaštany a dovaűíme. Po vychladnutí pűidáme med. K...

  7. Hamburger, jak jej dělá Robi

    Mleté hovězí maso osolíme, opepříme, přidáme vajíčko, načež všechno důkladně promícháme a prohněteme. Z masa potom tvarujeme karbanátky, které usmažíme na nevelkém množství...

  8. Horká èokoláda

    Smetanu asi minutu nebo pùldruhé minuty povaűíme (není nutné pűivádìt k varu). Pűidáme kvalitní hoűkou èokoládu a sójovou zakysanou smetanu.Pűistrouháme k tomu pomeranèovou kùru a...

  9. Jemné řezy z mléčného těsta

    Droždí a 1 polévkovou lžíci cukru necháme naběhnout ve 2 dl vlažného mléka. Ostatní cukr rozpustíme ve zbylém vlažném mléce. Uprostřed hromádky mouky vytvoříme důlek, nalijeme...

  10. Ledová ovocná polévka

    Pűíprava je velice jednoduchá, nic není tűeba vaűit, vęše uvedené suroviny prostì jen spoleènì rozmixujeme, posypeme skoűicí a zastudena podáváme.

  11. Maďarská bramboračka - Menu První máj

    Brambory nakrájíme na malé kostičky a začneme je vařit ve slané vodě. Přihodíme k nim také pár bobkových listů. Papriky, rajčata cibuli rozkrájíme nadrobno a uvaříme si z toho...

  12. Moučník „Velikonoční překvapení” - Velikonoční menu

    Mouku, prášek do pečiva a sůl smícháme přes síto do mísy. V jiné míse si smícháme máslo s dvěma prvními druhy cukru, a to tak, abychom získali nadýchaný krém. Do toho po jednom...

  13. Párek v rohlíku

    Rohlíky na koncích odkrojíme a vydlabeme střídu. Namočíme je do mléka ochuceného solí a pepřem a do každého rohlíku vsuneme jeden párek. Položíme je na plech, posypeme...

  14. Peprná jablečná šalše - Staromaďarské menu

    Jablka oloupeme, zbavíme jader a bubáka a rozkrájíme je na drobné kostičky. Potom je podusíme na sádle. Přilijeme trošku octa a jablka posypeme mletými vlašskými ořechy. Krajíce...

  15. Řezy „Myšička“

    Tři jablka nastrouháme a smícháme s moukou, smetanou, s vajíčky a olejem. K tomu přisypeme cukr, jeden balíček vanilkového cukru, jedno balení prášku do pečiva a skořici. Vše...