Rozpis

6 porci
1z asi 2-3 kg celý kapr
1 kg malých ryb
4-5s dobrou jedna červená paprika
1 kg cibule
 sůl
 půl plechovky konzervovaných rajčat

Podobné recepty

  • Zabajon s ovocem a čerstvou mátou

    Nad vodní lázní vyšleháme 5 žloutků s 5 čajovými lžičkami moučkového cukru a 2 dl bílého vína. Za neustálého míchání vymícháme do pěny. Maliny, jahody,...

    další
  • Fíkový pohár

    6 fíků rozkrojíme na půl, zakápneme portským vínem a poprášíme dvěma lžícemi cukru. Dáme na 6 minut péct do trouby předehřáté na 200 stupňů. Na krém si...

    další
  • Salát s opečenými houbami a majoránkou

    Po 10 kusech nakrájených větších kousků hnědých a bílých žampionů zprudka orestujeme, osolíme a opepříme. Zakápneme olivovým olejem a balzamikovým octem....

    další

Andras Svaby: Haláslé na můj způsob

  • andras_svaby_halasle_na_muj_zpusob

Vyfiletujeme 2-3 kilového kapra. Hlavu, ocas, 1 kg malých ryb a 1 kg na kolečka nakrájené cibule dáme vařit na nejvyšší teplotu. 

Do masa mezitím uděláme husté zářezy. Nakrájíme na kousky, osolíme a dáme stranou. Jakmile jsou ryby uvařené, přidáme do vývaru půl konzervy rajčat a sůl. Vaříme dál, pak polévku scedíme. 

Čistý rybí vývar dáme zpět na plotnu. Jakmile začne vřít, přidáme 4-5 lžic červené papriky. Vaříme 10-15 minut a nakonec vložíme rybí filety. Za 3-4 minuty je polévka hotová.

ostavite komentar