Rozpis

6 porci
1z asi 2-3 kg celý kapr
1 kg malých ryb
4-5s dobrou jedna červená paprika
1 kg cibule
 sůl
 půl plechovky konzervovaných rajčat

Podobné recepty

Andras Svaby: Haláslé na můj způsob

  • andras_svaby_halasle_na_muj_zpusob

Vyfiletujeme 2-3 kilového kapra. Hlavu, ocas, 1 kg malých ryb a 1 kg na kolečka nakrájené cibule dáme vařit na nejvyšší teplotu. 

Do masa mezitím uděláme husté zářezy. Nakrájíme na kousky, osolíme a dáme stranou. Jakmile jsou ryby uvařené, přidáme do vývaru půl konzervy rajčat a sůl. Vaříme dál, pak polévku scedíme. 

Čistý rybí vývar dáme zpět na plotnu. Jakmile začne vřít, přidáme 4-5 lžic červené papriky. Vaříme 10-15 minut a nakonec vložíme rybí filety. Za 3-4 minuty je polévka hotová.

ostavite komentar