Naše pořady od A do Z

Naše pořady

Rychle, snadno, po bavorsku

Vysílání

pátek (září 1.)17:00
pondělí (září 4.)11:30
pondělí (září 4.)17:00
úterý (září 5.)11:30
úterý (září 5.)17:00
středa (září 6.)11:30
středa (září 6.)17:00
čtvrtek (září 7.)11:30
čtvrtek (září 7.)17:00
pátek (září 8.)11:30
pátek (září 8.)17:00
pondělí (září 11.)11:30
pondělí (září 11.)17:00
úterý (září 12.)11:30
úterý (září 12.)17:00
středa (září 13.)11:30
středa (září 13.)17:00

Rychle, snadno, po bavorsku

  • Simple_Tasty_Bachmeier
Tento bavorský televizní kuchař se snaží dokázat, že tajemství úspěšného vaření se skrývá v nápadech plných fantazie a v tom, že přípravě věnujeme dostatečný čas. 

Nemluvě už samozřejmě o kvalitních surovinách. Hans Jörg Bachmeier pochází z dolnobavorského Eggenfeldenu a jeho krédo zní: "Dobrý kuchař potřebuje tři věci - vodu, sůl a špetku vášně, protože bez toho v kuchyni nic nefunguje." A v tomto duchu také pracuje: jednoduše, ale skvěle; jeho seznam surovin je střídmý a jeho jídla se dělají velice snadno. 

Podstatou kuchyně tohoto dolnobavorského mistra kulinářského umění je jednoduchost a přehlednost. Procesy, které při vaření uplatňuje, nejsou nijak sáhodlouhé a zpracovává potraviny, které jsou k dostání v každém malém hokynářství. Recepty, které předvádí, nejsou složité, jeho postupy si každý rychle zapamatuje, a přesto je v nich pokaždé něco překvapivého: málo surovin, zato však hodně šikovných kuchyňských kouzel, nic zbytečně nekomplikovat, ale i tak dospět k nevšedním chuťovým požitkům. Ať už si vezmeme rohlík se šunkou, candáta, k němuž se jako příloha podávají penne, případně tvarohové knedlíky s meruňkovou náplní, všední, a přesto rafinované recepty vycházející dolnobavorské kuchařské hvězdy povzbuzují kuchyňskou kreativitu k novým a novým vzepětím.