Naše pořady od A do Z

Naše pořady

Mlýnek na recepty

Adás

program_not_ininterval

Mlýnek na recepty

  • recipe_grinder
Nová sezóna, nová řada – a úspěšný seriál Mlýnek na recepty přichází opět na vaše obrazovky.

Nový hvězdný mistr kuchař TV Paprika se jmenuje Lázár Kovács a pod jeho vedením připadne v kuchyni hlavní role opět praktičnosti a každodenním formám kreativity. Mlýnek na recepty má pro vás připravená jídla, která velice usnadní práci hospodyňkám sestavujícím pro rodinu menu na celý týden.

Ačkoli v pořadu rozdělujeme recepty do čtyř základních kategorií: levné, rychlé, zdravé a chutné pokrmy, neznamená to, že by to či ono jídlo nemohlo být naráz rychlé a chutné nebo zdravé a cenově výhodné.

K šéfkuchaři Lázárovi zavítají pravidelně na návštěvu kuchaři, cukráři, someliéři, baroví mixeři a baristé, zastupující někdy maďarské barvy, někdy zase gastronomii jiných národů; v pořadu se také objeví známé osobnosti, které jsou slavné nejen tím, že jsou slavné.

  1. „Pelmeně” plněné pstružím filé s lososím kaviárem

  2. „Šomlói galuška” netradičně

  3. Americká pizza – palačinky s javorovým sirupem - Menu „Hotová Amerika”

  4. Americká snídaně – palačinky s javorovým sirupem - Menu „Hotová Amerika”

  5. Anglická snídaně

  6. Babiččin krupicový svítek s rozinkami

  7. Bábovka

  8. Banánové řezy

  9. Bažantí prsíčka na způsob hraběte Széchenyiho - Budapest

  10. Bramborový guláš - Dostihové menu

  11. Bruselský hruškový dort

  12. Candát v těstíčku s ananasem a šafránovou omáčkou

  13. Candát ve dvojí omáčce

  14. Citronový krém - Menu „Easy”

  15. Cuketová pasta

  16. Černobílý muffin

  17. Červený tuňák naložený v bazalkové marinádě

  18. Čokoládové cookies - Menu televizního diváka

  19. Čokoládové palačinky „Gundel” à la Rába

  20. Čokoládový krém se sušeným švestkami

  21. Čokoládový muffin s horkou višňovou polevou

  22. Čokoládový závin s mandlemi a marcipánem

  23. Dort z vlašskęch oűechù a mandlí

  24. Egedská fazolová polévka

  25. Èokoládové brownie

  26. Fazolová polévka „Jókai”

  27. Fíkové koláčky

  28. Florentská vepřová pečeně

  29. Francouzská cibulová polévka - Menu „Když se balí holka”

  30. Francouzské brambory - Nedělní menu

  31. Francouzský toust

  32. Fritule - Rijeka

  33. Gazpacho s parmskou šunkou

  34. Gratinované mušle sv. Jakuba s věží z mozzarelly a rajčat

  35. Griliášové kulièky

  36. Grilovaná bramborová placka plnìná èerstvęm salátem

  37. Grilovaná jehněčí kotleta s hruškovým, sýrovým salátem

  38. Grilované houby na tymiánu s citronovou šávou

  39. Grilované plátky svíčkové se směsí grilované zeleniny

  40. Grilované toasty s lilkem

  41. Grilovaný steak z červeného tuňáka s cibulovou marmeládou

  42. Gruzínský domácí moučník

  43. Halušky se sýrem a cibulí - Vánoční menu (1)

  44. Ham and eggs, jak se dělá v Balašských Ďarmotech - Menu 40 buněk

  45. Hamburger (podle Bandiho představ) na vrcholu Galyatető

  46. Havajské kuře

  47. Hlemýždí soustíčka na rajčatech podávaná na brokolicové placce

  48. Horká čokoláda s chili kořením

  49. Horká čokoláda s rumem a chili na aztécký způsob

  50. Houbovę burger

  51. Houbové palačinky se sýrovou omáčkou

  52. Hovězí guláš

  53. Hovězí vývar s játrovými knedlíčky - Praha

  54. Hovězí závitek v teplém salátovém lůžku

  55. Hovězí závitky s ruccolou plněné parmezánem

  56. Hrachovka ze žlutého hrachu - Menu Strojírenská závodka (Ganz-Mávag)

  57. Husarský polibek

  58. Husí játra na rožni s kdoulemi

  59. Husí kaše

  60. Chřest na salátovém základě

  61. Indické placky

  62. Jablečná polévka - Menu Lunapark

  63. Jablečný dort

  64. Jablečný muffin

  65. Jablečný závin

  66. Jableènę kompot s mátou

  67. Jablka a hrušky v županu

  68. Jahodová amoleta

  69. Jahodový krém - Menu Žhavé léto

  70. Játra na houbách podávaná v bochníčku u pramene „Tűzköves”

  71. Jehněčí pečeně

  72. Jelení hřbet v zeleném koření s kaštanovým pudingem s hříbky

  73. Jelení plátky s vinnou omáčkou a prosnou kaší

  74. Jelení ragú na červeném víně připravované u rokle „Rám”

  75. Jelení steak s pepřovou borůvkovou omáčkou a cibulovou marmeládou

  76. Jelení svíčková pečeně s višňovou vinnou omáčkou a pohankovou kaší

  77. Jelení svíčková s černým bobulovitým ovocem a kukuřičnou kaší

  78. Jemná kachní pečeně se zeleninou ve smetanové zálivce a s omáčkou z medových koláčků

  79. Jižní ovoce pečené v kokosu

  80. Julienne na ruský způsob s lesními hříbky

  81. Kachna na pomerančích

  82. Kachní prsíčka na grilu se salátem a grilovanou zeleninou

  83. Kakaové řezy s broskvemi

  84. Kakaové řezy s vanilkovým krémem

  85. Kamenná polévka připravovaná u „Szentbékkálla” v oblasti Kőtenger (Moře kamenů)

  86. Kančí pečeně s omáčkou z lesních plodů a červeného vína a s bramborovou kaší

  87. Kančí ragú po lesnicku

  88. Kapří dary gratinované s voňavým parmezánem a křupavými bramborovými tyčinkami

  89. Kaštanová polévka

  90. Kebab připravovaný na hradě v Egeru

  91. Kečkemétský meruňkový krém

  92. Knedlíčková polévka z oblasti Nyírség - Kulaté menu

  93. Košíèky s èokoládovęm pudingem se skoűicí

  94. Kohoutí pečínka s bramborovými vdolečky

  95. Kokosová roláda s bílými lanýži

  96. Kokosovę retro salát

  97. Koláč plněný jablky a hruškami - Menu „Máma tě čeká”

  98. Koláč se špenátem a kozím sýrem

  99. Komposto

  100. Kovbojská polévka

  101. Krabí suflé

  102. Krájená husí játra s pečenými jablky a flambovanými višněmi

  103. Krakovská kachna

  104. Krakovská maczanka

  105. Krakovský tvarohový koláč

  106. Králičí stehna na smetaně s knedlíkem

  107. Krém karamel s jahodami

  108. Krémová polévka z brokolice

  109. Krůtí ragú ve smetanové omáčce poblíž Nyakaskő

  110. Krůtí steak – palačinky s javorovým sirupem - Menu „Hotová Amerika”

  111. Křepelka na grilu

  112. Kubánská polévka - Menu Free Tibet

  113. Kukuřičný chléb s paprikou

  114. Kukuűiènę dort s pórkem

  115. Kuře na česneku

  116. Kuře na paprice

  117. Kuře na paprice à la Rába

  118. Kuře se zeleninovou omáčkou - Menu „Easy”

  119. Kuřecí copánek na grilu s grilovanou zeleninou

  120. Kuřecí nudličky na majoránce s barevnými těstovinami

  121. Kuřecí plátky dušené v sýrové omáčce připravované u hradu „Salgó”

  122. Kuřecí prsíčka à la Bogi připravovaná v krajině poblíž obce Hollókő

  123. Kuřecí prsíčka plněná garnáty na lůžku z těstovin se zeleninou

  124. Kuřecí prsíčka po řeznicku - Menu „Když se balí holka”

  125. Kuřecí ragú na paprice připravované poblíž vesničky Pilisszentlélek

  126. Kuřecí závitky plněné zeleninou dušenou na másle

  127. Květáková polévka - Jarní menu

  128. Květákové kuličky - Menu televizního diváka

  129. Kynutý mandlový višňový koláč

  130. Kyselé zelí s ječnými kroupami a vepřovým masem

  131. Lángoš (podplamenice) - Menu „Z pobřeží Balatonu”

  132. Langusta s pilafem z divoké rýže v krémové omáčce tabasco

  133. Lasagne al forno

  134. Lečo s tykví u gántského bauxitového dolu

  135. Lilkovę gulᚠna èerveném vínì

  136. Lilkovę krém

  137. Lívance s borůvkovou zavařeninou - Praha

  138. Losos na másle pečený v pergamenu

  139. Lososí podkůvky se zeleninovým závinem a grapefruitovou omáčkou

  140. Lososí rizoto se zeleným chřestem

  141. Lotrinská vejce

  142. Makové dortíky s višňovým sósem

  143. Makový kuba

  144. Makový kuba - Menu Strojírenská závodka (Ganz-Mávag)

  145. Makrela v jemné bylinkové omáčce se zeleninou

  146. Malinová polévka s meduňkou – doporučujeme podávat s vínem „Rosé”, ročník 2004, ze sklepů dr. Györgye Lőrincze

  147. Malinový sorbet

  148. Mandlová omeleta s překvapením

  149. Mangové lassi

  150. Marinované lososové závitky

  151. Marinované tofu

  152. Marinovaný kapr se zeleninou

  153. Marinovaný pikantní sumec s kukuřičnou kaší a brynzou

  154. Marocká chlebová placka s chili salsou

  155. Maso na špízu s ovocem připravované v přírodě u skal Panoráma (Panorámasziklák)

  156. Masový vývar - Nedělní menu

  157. Míchaná vajíčka s fazolemi a rajčaty

  158. Mléčný koláč

  159. Mořské plody na lůžku z černého rizotta

  160. Mořský ďas pečený v kořenném hávu

  161. Mořský okoun pečený v papíru – k vínu Prosecco ze sklepů „Bisol Pincészet”

  162. Mrkovové lasagne s pestem

  163. Mrkvová polévka s pomeranèovou šávou

  164. Muffiny s mákem a mangem

  165. Müsli űezy

  166. Nadívaná kuřecí prsíčka s houbami na smetaně a bramborovým koláčem

  167. Nadívaná kuřecí stehna - Menu První máj

  168. Nepravý salát - Menu Osa Řím-Békásmegyer

  169. Noky

  170. Nudle s dušenými brambůrky - Dostihové menu

  171. Nudle s tvarohem

  172. Ochucený jogurt se zeleninou

  173. Okurkový salát

  174. Omeleta s houbami - Menu 40 buněk

  175. Omeleta s meruňkovou zavařeninou

  176. Opečené papriky plněné pomazánkou ze sýra feta

  177. Ořechové řezy s vanilkovou polevou

  178. Ořechové suflé s vanilkovou zmrzlinou a kandovanou pomerančovou kůrou

  179. Ovčácká snídaně

  180. Ovesná palaèinka s èerstvęmi jahodami

  181. Ovesné vločky se skořicí a mlékem

  182. Ovocná mísa s karamelovou pěnou z mascarpone

  183. Ovocná snídaně

  184. Ovocné šišky s mákem

  185. Ovocný chlebíček

  186. Palačinky s masem à la Rába

  187. Pálivé maso s fazolemi vařené u pračlověčí jeskyně - Szelim

  188. Palócká gulášová polévka u Novohradského hradu

  189. Palócká polévka

  190. Palócké vepřové žebírko se šťouchanými bramborami připravované u hradu „Ágasvár” v pohoří Mátra

  191. Papouščí řezy

  192. Paprikáš z lesních hub připravovaný v přírodě pohoří „Pilis”

  193. Pařížský řízek z krůtího masa s bramborovou kaší - Menu Lunapark

  194. Pasta al forno – k vínu Valpolicella Classico ze sklepů „Bussola pincészet”

  195. Pečená kachna nadívaná těstovinami s oblohou z jarní zeleniny

  196. Pečeně „Mánás”

  197. Pečené koleno po selsku

  198. Pečené kuře s malinovou vinnou omáčkou a bramborovou kaší

  199. Pečeně na způsob „Bükki” připravovaná v přírodě u „Kaptárových kamenů”

  200. Pečené těstoviny s malinami, bílou čokoládou a tvarohem

  201. Pečínka z divoké kachny na šalvěji

  202. Peèená èervená cibule

  203. Peèené ovoce s vanilkovęm mascarpone

  204. Peèenę topinambur

  205. Peèené zeleninové raneèky s bulgurem jako pűílohou

  206. Pěna ze smetanového sýra mascarpone s jahodovou polevou a čerstvou bazalkou

  207. Penne se zelenou omáčkou

  208. Perlička pečená na jablkách a hruškách s prosem

  209. Perská ręže s lilkem a mákem

  210. Pikantní dýňové pyré na topince z žitného chleba

  211. Pikantní sýrový krém - Menu Osa Řím-Békásmegyer

  212. Piškot s piškotem

  213. Piškot s višněmi a čokoládou

  214. Piškotová roláda s ostružinovým krémem a meduňkovou polevou

  215. Pizza - Menu Osa Řím-Békásmegyer

  216. Plněné kedlubny

  217. Plněné papriky

  218. Plněné zelí

  219. Plněný lilek u Pramene Svatého Ladislava

  220. Plnìná paprika

  221. Plnìná pizza

  222. Plnìná rajèata

  223. Pochoutka mečouna s voňavým salátem

  224. Polesného kančí žebírko u jezera Sástó

  225. Polévka „Flamendr” - Silvestrovské menu (1)

  226. Polévka s játrovými knedlíčky - Menu „Pojízdný bufet”

  227. Polévka se zeleným hráškem

  228. Polévka z mušlí - Rijeka

  229. Pomerančové terčíky s banánem v medu

  230. Povidlové taštičky

  231. Pravé ořechové rohlíčky

  232. Rácký kapr (Kapr po srbsku)

  233. Ráčci garnela po chorvatsku

  234. Ragú z jeleního a kančího masa s hřiby a kukuřičnou kaší se slaninou

  235. Ranní jogurt

  236. Ranní müsli

  237. Restovaná kuřecí játra na „maminčin” způsob s vařenými brambory - Menu „Máma tě čeká”

  238. Ricottový dort s ovocem

  239. Rizotto s mořskými plody

  240. Rizotto se zelenęm hráškem

  241. Roláda s čokoládou, rozinkami a oříškovým krémem - Menu Lunapark

  242. Ryba pečená na rožni v údolí „Szurdok”

  243. Rybí polévka (z kapra)

  244. Rybí polévka „Flamendr”

  245. Rybí snídaně

  246. Rychlé ovocné kulièky

  247. Rýžový nákyp - Menu Nádraží

  248. Řezy z lístkového těsta s meruňkovým krémem ochuceným amarettem

  249. Řezy z müsli s meruňkovou zavařeninou

  250. Sachrův dort

  251. Salát herečky Katalin Karádyové - Menu Žhavé léto

  252. Salát kuskus

  253. Salát s houbami a sýrem - Menu Z jednoho trhu

  254. Salát s rokfortem

  255. Salát s tuňákem - Menu „Easy”

  256. Salát z holubích volátek v sýrovém košíčku s jelení šunkou

  257. Salát z kozího sýra s malinovým octem

  258. Salát z kuřecích jater

  259. Salát z mořských plodů

  260. Sedmidívčí kuře u hradu Boldogkő

  261. Segedínský guláš

  262. Segedínský guláš u „Ingókő”

  263. Selečí pečínka

  264. Selská čorba - Oradea

  265. Sęrovę dort s borùvkami a pomeranèi

  266. Sicilská „pasta”

  267. Skopové koleno na hřebíčku se zelím dušeným na víně a šťouchanými bramborami s červenou cibulkou – doporučujeme podávat s vínem

  268. Skopový hřbet v makovém hávu se špenátovým pudingem a císařskými houbami

  269. Sladké hoblovačky

  270. Sladké jahodové palačinky s javorovým sirupem

  271. Sladké tvarohové knedlíky v mandlovém hávu

  272. Slovenská dršťková polévka - Bratislava

  273. Smažené brambory - Menu „Postrach všech dětí”

  274. Smažené plněné papriky - Menu Z jednoho trhu

  275. Smažený hejk - Menu „Z pobřeží Balatonu”

  276. Smažený pařížský salám - Menu Nádraží

  277. Smažený řízek s puntíkovanou rýží - Nedělní menu

  278. Smažený sýr - Menu „Pojízdný bufet”

  279. Smetanová polévka z divokého selete připravovaná u „Rákócziho pramene” v pohoří Mátra

  280. Smetanové ovocné řezy

  281. Smetanový broskvový dort s likérem amareto

  282. Smetanový chléb - Staromaďarské menu

  283. Snídaně Shalom

  284. Sójové űízky na paprice

  285. Spagetti Vongole

  286. Srnčí ragú polévka u Subalyuk

  287. Staroprešpurský tokáň s nočky - Bratislava

  288. Studená višňová polévka - Menu „Bifidus”

  289. Sumčí filé špikované lanýži s bramborovou kaší a cuketami

  290. Sumčí guláš u vodní nádrže v Lázbérci

  291. Sumčí steak nadívaný uzeným pstruhem

  292. Sumec na paprice s brynzovými haluškami

  293. Sušenky s čokoládovým pudingem - „Somrácké” menu

  294. Sváteční žemlovka - Dostihové menu

  295. Svíčková na smetaně s houskovými knedlíky po maďarsku

  296. Svíčkové řezy na koňaku à la Nemeskéri

  297. Sýrové kuličky v županu

  298. Sýrové tyčinky

  299. Szigligetská kuřecí prsíčka

  300. Šašlik se sušenými švestkami - Menu televizního diváka

  301. Široké nudle s lesními houbami

  302. Šišky s mákem

  303. Škvarkové pagáčky

  304. Špagety z Přízemí 2 - Menu Osa Řím-Békásmegyer

  305. Španělská omeleta

  306. Štěpánská sekaná - Menu „Postrach všech dětí”

  307. Šunková „novinka”

  308. Tagliatelle s lanýži

  309. Tajuplný knedlík - „Somrácké” menu

  310. Tatarský biftek po francouzsku s dvojím kaviárem

  311. Thajská èervená èoèková polévka

  312. Thajská rybí polévka

  313. Tiramisu

  314. Tìstovinovę salát s èerstvou mozzarellou

  315. Tìstoviny s rukkolou

  316. Tofu na paprice

  317. Tofu obalované v sezamovęch semínkách

  318. Tokajské hroznové dortíky

  319. Tortilla s vejci

  320. Toskánský chlebový salát - Menu „Bifidus”

  321. Toust s jablky a sýrem niva

  322. Tousty s houbami

  323. Tousty z tmavého chleba se zapékaným camembertem

  324. Trhanec s čokoládou

  325. Trojúhelníčková polévka - „Somrácké” menu

  326. Turistická pomazánka „Börzsöny” připravovaná v přírodě oblasti „Királyrét”

  327. Tvarohové knedlíky - Kulaté menu

  328. Tvarohovę koláè z tofu

  329. Tvarohové řezy „Rákóczi” - Menu První máj

  330. Tvarohový bochánek se sýrem, se lněným a sezamovým semínkem

  331. Tvarohový dort „Manhattan”

  332. Tvarohový dort s ovocem

  333. Tvarohový koláč s koprem

  334. Uzený pstruh na salátovém základě

  335. Vaječná polévka - Menu „Máma tě čeká”

  336. Vaječná polévka nakyselo - Menu Maryška Vízváryová

  337. Vaječný svítek - Menu 40 buněk

  338. Vanilkové mléko se sněhovými nočky

  339. Vanilkové rohlíčky

  340. Vánočka s banánovým krémem

  341. Vargabéleš

  342. Vargabéleš - Oradea

  343. Vařená hovězí špička

  344. Vařená slepice v polévce „Újházi”

  345. Vařená vepřová panenka - Staromaďarské menu

  346. Vařené maso s žemlovou omáčkou - Velikonoční menu

  347. Vdolečky s ostružinovým krémem

  348. Vegetariánský guláš připravovaný u pramene „Vándor”

  349. Vegetáriánský megasendvič

  350. Velikonoční lívance - Velikonoční menu

  351. Velikonoční překvapení „Kápkéjk”

  352. Vepřová panenka pečená na pivě s dušeným zelím a kmínem

  353. Vepřová panenka plněná pórkem

  354. Vepřové medailonky à la „Dorozsma” připravované na hoře Kékestető

  355. Vepřové žebírko na zelenině připravované pod širým nebem poblíž Lillafüredu

  356. Vepřový řízek s medovou polevou u čedičových skal

  357. Vídeňský dort

  358. Vídeňský řízek

  359. Vinařský guláš připravovaný v Egeru

  360. Visegrádská pečeně

  361. Višňové kuličky - Menu „Pojízdný bufet”

  362. Višňové řezy s karamelovou polevou

  363. Vrstvené palačinky - Menu „Z pobřeží Balatonu”

  364. Zadělávaná tykev - Menu „Postrach všech dětí”

  365. Zadělávané žaludky s kolínky (nebo jinými těstovinami) - Menu Strojírenská závodka (Ganz-Mávag)

  366. Zaječí koruna s gulášem z lesních hub a tvarohovými knedlíky s estragonem

  367. Zapečený makový kuba s vanilkovou omáčkou

  368. Zapékaná kapusta - Jarní menu

  369. Zapékané brambory s jablky

  370. Zapékané těstoviny „vargabéleš” s rozinkami namočenými do vína

  371. Zapékané zelí - Oradea

  372. Zapékaný baklažán s parmezánem

  373. Závin plněný dýní a mákem

  374. Zbojnický ranec s kudlou u Mariiny skály

  375. Zelené těstoviny se špenátem a sýrem ricotta

  376. Zelenina v karí omáèce

  377. Zeleninová pakora s èerstvęm chutney

  378. Zeleninová tempura s omáèkou

  379. Zeleninovę tofu kebab

  380. Zelený salát s husími žaludky a hruškami, s olivovou zálivkou

  381. Zelí v šumivém víně

  382. Zelňačka

  383. Zelňačka Flamendr

  384. Ztracené lečo - Menu „Bifidus”

  385. Zuppa di pesce (Rybí polévka)

  386. Žabí stehýnka po provensálsku

  387. Žemlovka - Menu 40 buněk