Naše pořady od A do Z

Naše pořady

Zaměřeno na polskou kuchyni

Vysílání

úterý (srpna 21.)12:00
středa (srpna 22.)12:00
čtvrtek (srpna 23.)12:00
pátek (srpna 24.)12:00
pondělí (srpna 27.)12:00
čtvrtek (září 13.)11:55
pátek (září 14.)00:40
pátek (září 14.)11:55
sobota (září 15.)00:40
pondělí (září 17.)11:55
úterý (září 18.)00:40
úterý (září 18.)11:55

Zaměřeno na polskou kuchyni

  • More_Than_Cooking
Vášnivý kuchař, hlavní postava tohoto pořadu, vychází z dobře známých polských specialit, na základě kterých připravuje nové pochoutky, představující divákům objevný svět dosud neznámých chutí.

Tomek Jakubiak, úspěšný mistr kuchař a autor gastronomických článků předvádí emblematické pokrmy své vlasti, a to od sklizně potřebných surovin až po jejich zpracování. Vydává se na cestu, aby objevoval dávno zapomenuté potraviny, ale i kulinářské novinky, a zatímco se toulá rozličnými kouty Polska, seznamuje se s metodami výroby či pěstování řady potravin, například sýrů, masných výrobků, ovoce, zeleniny a mnoha druhů koření.
Regionální speciality, na něž narazí, jsou ale pouhým začátkem dlouhého řetězce zbrusu nových kulinářských kompozic. Tomek totiž ve svém seriálu divákům předvede, jak vypadá příprava polévek, hlavních jídel i dezertů podle jeho představ. Seznamte se i vy se všemi jeho šikovnými triky, díky kterým vykouzlíte z běžných potravin hotové zázraky, vždyť kuchyňská kreativita nezná hranic.